Деяким українцям на цілком законних підставах можуть припинити нарахування пенсії. Про це в ефірі телемарафону сказала перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

Українське законодавство передбачає зупинення нарахування пенсій громадянам, які не знімають кошти з рахунку понад 6 місяців. Ця норма діє давно і була введена, щоб гроші не накопичувалися на рахунку людини, доля якої невідома.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

"Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників ЄСВ не сплачувалися в такий спосіб, що вони просто лежать і не використовуються ніким, ще кілька років тому було запроваджено цей механізм", - зазначила Дар'я Марчак.

На даний момент в уряді працюють над тим, що зробити механізм простішим, щоб спростити життя тим, хто живе в зоні бойових дій або за кордоном і не може зняти кошти з рахунку.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Пенсійний фонд, кадр з відео
Пенсійний фонд, кадр з відео

Варто зазначити, що пенсіонери можуть поновити виплати, пройшовши фізичну ідентифікацію. Якщо раніше потрібно було обов'язково йти до відділення ПФУ, то зараз процес спростили – є можливість пройти відеоідентифікацію.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, як не втратити майбутню пенсію: у ПФУ пояснили важливу деталь про мінімальний страховий внесок.

Також наш портал інформував, як не залишитися без пенсії та соцвиплат: до ПФУ звернулися до українців із важливою інформацією.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уріжуть виплати замість обіцяного підвищення: українці можуть втратити до 50% пенсії – кому приготуватися.