Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини щодо проблеми вибору. Справа в тому, що пенсіонери, які продовжують на своєму "заслуженому відпочинку" працювати, може виникнути необхідність обирати між пенсійними виплатами та заробітною платою.

Фахівці Пенсійного фонду України розповіли в деталях про ситуацію, в якій пенсіонерові не вдасться мати одразу виплати, так би мовити - "на двох стільцях".

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Повідомляється, що в Україні існує можливість вийти на пенсію за вислугою років для цілого ряду професій. Такі фахівці можуть не чекати 60 років, а просто отримати необхідний для цієї професії стаж. При цьому їм не заборонено, отримавши статус пенсіонера, працювати далі.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Але якщо такий фахівець вирішить продовжити роботу за професією, де отримано стаж за вислугу років, він ризикує втратити пенсійні виплати. І відновити їх можна буде лише тоді, коли людина звільниться із цієї роботи.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Однак це не означає, що такому пенсіонеру заборонено працювати в принципі. Але йому доведеться змінити сферу діяльності, якщо він хоче отримувати пенсію за вислугу років та зарплату за свою роботу.

Тобто якщо українець отримав пенсію за вислугу років, будучи шахтарем, він збереже всі виплати, якщо влаштується працювати, наприклад, водієм або садівником.

Нагадаємо, виплата 3300 гривень: хто з українців може подати заявку на допомогу до кінця жовтня.

Раніше повідомлялося, що в Україні з 2024 року пачки цигарок виглядатимуть по-новому: бажання покурити відпаде відразу.

Також, нардепи повернули податкові перевірки: кому і коли чекати непроханих гостей.