"Нафтогаз" попередив споживачів про нову шахрайську схему. Подробиці розкрили на офіційній сторінці компанії у соціальній мережі Facebook.

У мережі почала поширюватися інформація, що "Нафтогаз" розпочав збір даних для вирішення питань щодо перерахунку та повернення грошей за розподіл блакитного палива.

Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube
Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube

Насправді це діють шахраї, які намагаються виманити у споживачів персональні дані. У газопостачальній компанії закликають клієнтів у жодному разі не надавати жодної інформації.

"Закликаємо бути уважними та обережними: у жодному разі не передавайте свої дані стороннім особам. Довіряйте тільки офіційним джерелам! Наголошуємо, станом на зараз документи на повернення переплат приймаються винятково в Центрах обслуговування клієнтів", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Водночас у "Нафтогазі" наголосили, що працюють над розробкою та впровадженням механізму, який дозволить подавати документи для перерахунку та повернення коштів за доставку/розподіл газу в режимі онлайн.

Раніше портал Знай повідомляв, "Нас водять за носа": "Нафтогаз" вимагає гроші з українців, які опинилися в боржниках через переплату іншому постачальнику.

Також наш портал поінформував, як правильно платити за розподіл блакитного палива: газовики поділилися важливою інструкцією.

Крім того, ми писали, "Нафтогаз" перестав надсилати платіжки: українці скаржаться, що не можуть заплатити за газ.