У Пенсійному фонді постійно інформують про фактори, які можуть вплинути на суму пенсійних виплат. Про це потрібно знати і громадянам, які збираються на пенсію, і тим, які тільки-но вийшли на заслужений відпочинок.

Під час формування пенсійних виплат, ПФУ орієнтується на декілька ключових чинників, які і визначають розмір суми. В офіційному телеграм-каналі ПФУ в Донецькій області розповіли, що впливає на суму пенсії.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Фахівці органу інформують, що розмір виплат громадян, пов’язана з декількома факторами:

• розмір офіційного страхового стажу;

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

• доходи, які отримував громадянин протягом усієї своєї трудової діяльності, саме з них і відраховується внесок.

Окрім того, на розмір виплат впливає і рік звернення громадянина для її оформлення. Загалом пенсія розраховується за такою формулою: розмір середньої зарплати варто помножити на індивідуальний коефіцієнт зарплати та помножити на коефіцієнт трудового стажу.

Трудовий стаж
Трудовий стаж

Розмір середньої заробітної плати – середня зарплата в Україні за останні три роки перед зверненням за пенсією. ІКЗ – співвідношення заробітної плати по Україні та заробітної плати, яка отримувалась громадянином останні три роки. Чим вищий коефіцієнт, тим краще.

Але буває так, що людина попрацювала 40 років, а пенсія досить невелика. Варто враховувати, що на розмір пенсії впливає і розмір заробітної плати, яку громадянин отримував під час своєї трудової діяльності.

Нагадаємо, портал Знай інформував, субсидія на неопалювальний період: у ПФУ назвали важливу деталь, яку врахують при призначенні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у ПФУ показали, як змінити виплатні реквізити

Також, наш портал інформував, знадобиться гаманець побільше: на українців чекає потрійне підвищення пенсій