На українських пенсіонерів чекає три підвищення виплат, які заплановані на 2024 рік. Про це інформує Пенсійний фонд України.

На 2024 рік у проєкті держбюджету передбачили підвищення пенсій для трьох категорій українців. Перерахунок пенсій проводитимуть у кілька етапів: перший у січні, другий – у березні, третій – у липні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Коли і як зміняться пенсії

З 1 січня зростуть мінімальна та максимальна пенсії, які залежать від прожиткового мінімуму. У проєкті держбюджету закладено підвищення прожиткового мінімуму з 2093 року до 2361 гривні.

Внаслідок цього мінімальна пенсія стане вищою на 268 гривень, а максимальна зросте відразу на 2680 гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

З 1 січня, а також 1 липня 2024 року зросте мінімальна пенсія 65-річних українців, які заробили повний стаж (35 років для чоловіків та 30 років для жінок). Ця виплата залежить від мінімальної зарплати, яку збільшать із 1 січня, а потім ще з 1 липня. Внаслідок виплати пенсіонерам спочатку підвищаться до 2840 гривень, а потім до 3200 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

З 1 березня в Україні буде проведено масштабну індексацію пенсій. При цьому в уряді анонсували нові правила перерахунку, які зроблять процес справедливішим. Зокрема нововведення допоможе збалансувати виплати українців, які вийшли на пенсію давно і тих, хто на заслуженому відпочинку нещодавно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від цього нюансу залежатиме пенсія: ПФУ терміново попередив українців.

Також наш портал інформував, щоб не залишитись без пенсії: у ПФУ показали, як перевірити роботодавця на сплату страхових внесків.

Крім того, ми писали, пенсії та соціальні виплати 2023 року: як отримати виплати за межами України - докладне пояснення.