Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Так, у Головному управлінні ПФУ у Донецькій області поділилися інструкцією, як змінити виплатні реквізити за допомогою інтернету, на їх порталі.

Зокрема, українцям пропонують дізнатися, як перевести пенсію із поштового відділення на банк. Також можна дізнатися, як увійти на веб-портал ПФУ за допомогою КЕП.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Головного управління Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Експерти Пенсійного фонду заявили, що для зміни банківських реквізитів необхідно відкрити рахунок у обраному уповноваженому банку та подати відповідну заяву до сервісного центру ГУ ПФУ. У цьому заяву можна подати як особисто, і через уповноважений банк.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Ще заяву можна подати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг. Зокрема, одержувачу необхідно зайти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

У розділі "Про пенсійне забезпечення" перейти до підрозділу "Внесення змін до пенсійної справи", де необхідно обрати вкладку "Заява на зміну виплатних реквізитів (у випадку зміни банківських реквізитів або адреси проживання)".

"Потрібно заповнити всі обов'язкові поля та прикріпити скан-копії таких документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами з банківської установи. Анкету-заяву необхідно підписати за допомогою КЕП і надіслати до Пенсійного фонду. Результати опрацювання звернення (зміни банківських реквізитів) будуть відображені в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці "Мої повідомлення", - розповіли експерти.

Нагадаємо, екстрена допомога для студентів, пенсіонерів, сімей з дітьми та ВПО: як отримати.

Раніше повідомлялося, що встигнути до 20 жовтня: газовики зробили важливе оголошення.

Також, переплата за газ: у "Нафтогазі" розповіли як повернути гроші, якщо сплатили не тому постачальнику.