В українському парламенті вирішили виступити з рекомендацією щодо ухвалення нового законопроекту. Йдеться про документ під номером – 9457. Цей документ передбачає, що чиновники та ті, хто виконує функції держави, місцевого самоврядування, будуть зобов'язані декларувати купівлю іноземної валюти.

Про це стало відомо завдяки законопроєкту, який було опубліковано на офіційній сторінці Верховної Ради України.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Так, документ, який розробили за участю НАБУ і який вніс до парламенту Кабмін, передбачає, що декларувати доведеться купівлю, продаж чи обмін будь-якої валюти.

Водночас повідомлення про суттєві зміни у майновому стані не подається за результатами здійснення операцій з купівлі, продажу чи обміну іноземної валюти.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тобто, якщо в результаті обміну валют вдасться заробити на різниці в курсах, декларувати це не потрібно.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

У записці пояснення до документа йдеться, що заробіток на обміні валют можуть використовувати для того, щоб легалізувати незаконні операції.

"Згідно з положеннями проєкту Закону, зазначені ризики пропонується усунути шляхом виключення із примітки до статті 46 Закону положення про відсутність обов'язку відображення у декларації угод щодо обміну валюти", – йдеться у документі.

Нагадаємо, сотні матеріалів та мільярди коштів: Держфінмоніторинг про посилені заходи під час війни.

Раніше повідомлялося, в МОЗ пояснили, які лікарі не приймають без е-напряму.

Також, українці рознесли "переможну заяву" Мінсоцполітики: "Хочеться відповідати лише матюком".