ПриватБанк відмовляє в обміні "старих доларів", незважаючи на заборону НБУ встановлювати обмеження щодо номіналу та року емісії банкнот іноземної валюти. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній член Ради Національного банку України Віталій Шапран.

Віталій Шапран поділився публікацією українки, яка розповіла, що у відділенні ПриватБанку, як і раніше, дуже вибірково приймають доларові купюри. За її словами, касир відмовилася приймати у чоловіка, що стояв перед нею долари 1993 та 1996 року випуску, хоч вони були й у нормальному стані.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

"Хроніки подій у країні красивих доларів))) Те, що я Вам і говорив - ефективність регуляції НБУ на готівковому валютному ринку від сили 5%, у деяких регіонах і 0%. Конкурси краси банкнот у касах банків продовжуються. І винні в цьому не касири банків і не банки, а попит на гарні долари”, - зазначив колишній член Ради НБУ.

ПриватБанк і долари. Фото: скрін facebook.com/shapranv
ПриватБанк і долари. Фото: скрін facebook.com/shapranv

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Варто зазначити, що НБУ трохи більше тижня тому ввів жорсткі правила обміну валютної готівки.

" З усіма банками іноземної валюти, крім значно зношених чи пошкоджених, мають здійснюватись валютно-обмінні операції ", - повідомляв Нацбанк.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв по 50 гривень за "зелений"? Економісти спрогнозували, як зміниться курс долара у липні.

Також наш портал інформував, "Ощадбанк" потрапив у скандал через "не такі" долари: "Відхилення у захисних елементах".

Крім того, ми писали, ПриватБанк проводитиме обмін доларів за новими правилами: які купюри приймуть, а які ні.