Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, а також цікавляться питаннями щодо приладів обліку послуг, є дуже важливі новини.

Справа в тому, що досі багато споживачів не можуть зрозуміти, чи можна у своїй приватній оселі перенести лічильник світла в інше місце.

Відповідь на це запитання надали фахівці "Закарпаттяобленерго" у мережі Facebook.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що споживачі мають право перевести електролічильник на сходовий майданчик, якщо передбачено проектно-технічною документацією будинку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами фахівців, для цього необхідно звернутися до обленерго із відповідною заявою. У свою чергу, співробітники підприємства проведуть необхідні роботи.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

При цьому у разі перенесення лічильника у квартиру – процес відрізняється.

"Для перенесення зі сходової клітки в квартиру має бути зазначене нове місце для лічильника в проектно-технічній документації. Якщо ж його немає, то споживач має власним коштом розробити та погодити проект", - йдеться у повідомленні.

Публікація "Закарпаттяобленерго", скріншот: Facebook
Публікація "Закарпаттяобленерго", скріншот: Facebook

Після цього слід звернутися до філії ПрАТ "Закарпаттяобленерго" щодо розпломбування лічильника, а організація, яка має ліцензію (право) на виконання робіт з монтажу, згідно з проектною документацією встановить лічильник на нове місце.

"Тоді прилад обліку потрібно знову опломбувати. У цьому випадку всі роботи з перенесення лічильника виробляються за рахунок споживача", - додали фахівці.

Нагадаємо, у ДТЕК порадували українців приємною новиною: "Уже найближчими днями...".

Раніше повідомлялося, "Нафтогаз" зробив важливу заяву щодо платіжок: стосується всіх українців.

Також, вартість доставки газу: українцям пояснили, як перевірити, чи не обдурили вас.