До кінця жовтня 2023 року деяким українцям нарахують виплати у розмірі від 900 гривень. Хто отримає виплати, пояснили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Україні продовжують фінансувати виплати людям, які безкоштовно надали тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам. Так, за розміщення однієї особи зі статусом ВПО передбачено компенсацію у розмірі 450 гривень. У зимовий період розмір виплати збільшується вдвічі – до 900 гривень.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

У Мінреінтеграції заявляють, що до кінця жовтня планується профінансувати компенсацію за притулок ВПО у липні та серпні. Тобто, якщо людина дала притулок принаймні одному ВПО, то за два літні місяці отримає 900 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"До кінця жовтня планується профінансувати компенсації на загальну суму більш ніж 180 мільйонів гривень за прихисток переселенців у липні-серпні 2023 року. Також вже є домовленості з ТЧХУ щодо продовження програми "Прихисток" у першому півріччі 2024 року", - поінформували у відомстві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв соцдопомогу на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.

Також наш портал інформував, яку підтримку пропонують ВПО: чим допоможе державна програма.

Крім того, ми писали, переселенців почали позбавляти допомоги: куди звертатися, якщо не згодні зі скасуванням виплат.