В Україні відновили повірки лічильників, зокрема й електроенергії. У зв'язку з цим в українців постає багато питань, на деякі з них відповіли фахівці "Черніговобленерго".

Енергетики наголошують, що у питанні повірки лічильників слід розділяти побутових та непобутових споживачів. Так, саме непобутові споживачі відповідають за своєчасну перевірку приладів обліку.

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

Щодо перевірки електролічильників побутових споживачів, то за її проведення відповідає оператор системи розподілу. Перевірка виробляється із засобів операційних витрат підприємства. У разі на споживача покладається одне завдання - забезпечувати цілісність лічильника, всіх його пломб.

Електролічильник. Фото: YouTube
Електролічильник. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"Щодо відновлення вимог щодо держповірки лічильників… Тут побутовим споживачам перейматися не треба, адже не вони відповідають за точку комерційного обліку в частині забезпечення її періодичної повірки. Їм потрібно слідкувати лише за станом свого електролічильника і відповідати за його фізичне збереження", - пояснили фахівці.

Енергетики додали, що перевірка лічильників побутовим споживачам проводиться у порядку черги. Якщо фахівці плануватимуть візит до споживача, заздалегідь його повідомлять.

Раніше портал Знай повідомляв, терміново перевірте всі розетки: саме це робить ваші платіжки за електрику ще більше.

Також наш портал інформував, безкоштовна установка смарт-лічильників: в обленерго розповіли, як записатися в програму.

Крім того, ми писали, готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло.