Податківці влаштували тотальну перевірку українців через соцмережі та різні інтернет-майданчики. Кому може загрожувати до 85 тисяч гривень штрафу, розповіли на офіційному сайті Податкової служби України.

Податкова моніторить соціальні мережі та різні інтернет майданчики щодо продажу чи надання послуг без реєстрації підприємницької діяльності.

Податкова, фото соцмережі
Податкова, фото соцмережі

У ДПС заявляють, що постійно одержують інформацію, що окремі продавці відмовляються від реєстрації підприємницької діяльності та ухиляються від сплати податків. Вони проводять розрахунки через банківські картки фізосіб, що заборонено законом.

Усі факти порушення відстежуються працівниками податкової служби. З іншого боку, застосовуються різні заходи реагування, включаючи податкові перевірки.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Інтернет-покупка. Фото: скриншот з відео
Інтернет-покупка. Фото: скриншот з відео

У відомстві нагадали, що за продаж товарів чи надання послуг через Facebook, Instagram та інші інтернет-майданчики без реєстрації ФОП можуть оштрафувати на досить круглу суму та конфіскувати весь товар.

"Нагадуємо, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф до 85 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення", - попередили податківці.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям масово блокують карти: адвокат розповів, як уникнути уваги податкової до рахунків.

Також наш портал інформував, за фінансову допомогу сплатіть податки: українцям нагадали, коли прийде ДПС.

Крім того, ми писали, не робіть цього, якщо не хочете платити із власного гаманця: українців почали масово штрафувати.