Норма споживання комунальних послуг розраховуються індивідуально для кожного домогосподарства. Розрахунок проводиться виходячи з кількості осіб, які там проживають.

В Україні субсидія призначається тільки тим громадянам, які стикаються зі значними труднощами в оплаті комунальних послуг. Ця виплата не безлімітна, об’єм регулюється соціальними нормами. Норми використання зазначені на сайті Мінсоцполітики.

Опалення

Серед комунальних послуг восени, чи взимку найбільш коштовне опалення. Для розрахунку субсидії на опалення є два критерії. Субсидія може надаватися при нормі житла 13,65 метрів на людину, а на кожну родину додатково по 35,22 метри. Якщо особа непрацездатна та проживає у будинку сама, додатково соціальна норма житла збільшується на 30%. Другий критерій – пораховане споживання теплової енергії. Для споживання природного газу розраховується як 4 кубометри на 1 квадратний метр опалювальної площі.

Опалення, фото: Знай.ua
Опалення, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

До соціальних норм споживання газу відносять:

  • 3,3 кубометра на людину при наявності газової плити для приготування їжі;

  • 5,4 кубометра на людину, якщо немає гарячого водопостачання та колонки, але є газова плита;

  • 10,5 кубометрів на людину, якщо в користуванні газова плита та газовий нагрівач.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Вивезення відходів:

  • тверді, великогабаритні та рідкі відходи - 0,4167 куб/людину
  • при наявності водопостачання та вигрібної ями (та нема централізованої водовідвідної системи) - 0,76 куб/людину або 3,6 куб/домогосподарство.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ скасовує українцям пільгові пенсії: виплат можуть позбавити всього через одну помилку

Раніше портал знай інформував, можна втратити страховий стаж та залишитись без пенсії: важливий нюанс

Також наш портал повідомляв, у Пенсійному фонді назвали категорію українців, які залишаться без субсидій