З появою електронної трудової книжки виникає багато питань, які стосуються введення даних.

Фахівці "Юридичного порадника для ВПО" пояснили хто та як може вводити туди дані, та що зміниться з появою такого документу.

Інформацію в електронну трудову книжку можуть вводити:

Скрін, відео YouTube трудова книжка
Скрін, відео YouTube трудова книжка

З тим, що вносить роботодавець все зрозуміло, це ніяк не відрізняється від заповнення звичайної трудової книжки.

Працівник також може сам ввести певну інформацію про свою трудову діяльність через онлайн-портал.

Для цього, варто зайти на електронний портал послуг Пенсійного Фонду України. Далі необхідно зайти у свій особистий кабінет, натиснувши кнопку "Вхід" і за допомогою електронного підпису потрібно авторизуватися у системі.

В особистому кабінеті є багато розділів, вам треба вибрати розділ "Електронна трудова книжка". Там ви побачите всі дані, які були внесені до реєстру. В цьому розділі відображаються всі дані про трудову діяльність починаючи з 2004 року, згідно з початком обов’язкового пенсійного страхування. Саме з цього року було введене поняття "страховий стаж", адже раніше весь стаж вважався трудовим.

Далі варто натиснути кнопку "Комунікації з ПФУ" та перейти за посиланням вибравши розділ "Відомості про трудову діяльність". Там буде відображатися вікно "Записи про трудову діяльність" - варто перейти туди та натиснути "Додати запис".

Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube
Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube

У цьому розділі варто коректно додати відомості про свою трудову діяльність. Після внесення інформації перевірте правильність та натисніть "Зберегти" - "Завантажити". Після цього з’явиться запис "Підписати та надіслати в ПФУ".

Нагадаємо, портал Знай інформував, нова мінімальна зарплата та підвищення пенсії: як з 1 жовтня в Україні зміняться виплати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, відчуєте економію одразу і відчутно: як платити менше за опалення

Також, наш портал інформував, так і "добивають" потрібний термін: як в Україні зараховують стаж, якщо внесок сплачено в останній день місяця