Певні категорії українців мають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, зокрема за наявності потрібної тривалості страхового стажу. Однак такі виплати можуть скасувати через одну помилку.

Така ситуація сталася з 65-річною українкою, яка протягом 17 років справно отримувала пільгову пенсію, але Пенсійний фонд її раптово скасував через знайдену помилку у трудовій книжці.

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Про це жінка розповіла під постом відомства у Facebook, де всіх українців привітали з Міжнародним днем ​​людей похилого віку 1 жовтня.

"Ви так "добре" вітаєте, що після 17 (!) років пільгової пенсії, а мені майже 65, знайшли "помилку" у трудовій книжці і скасували пільгу, дякую! Працюєте, "як треба", аби заощадити на пенсіонерах! Лицемірство!" - обурилася пенсіонерка.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Інша жінка в коментарях поділилася історією своєї мами, яка має 45-річний стаж, але також залишилася без засобів для існування. Втім, вони не дочекалися відповіді від Пенсійного фонду.

"У моєї мами стаж - 45 років. А тепер - 0 на картці", - написала вона.

Звернення українки до ПФУ, скріншот
Звернення українки до ПФУ, скріншот

Раніше ми писали про те, що соціальна допомога від держави у 2023 році: хто з українців може отримувати і в яких розмірах

Як повідомляв Знай.ua, YASNO нараховує борги власникам порожнього житла: споживання нульове, а платіжка "космічна"

Також портал Знай.ua писав, що "Отримував 40 хвилин...": українець помітив, як на "Новій пошті" спочатку обслуговують близьких друзів, а потім усіх інших