Внутрішньо переміщені особи в Україні мають право на отримання правових послуг абсолютно безкоштовно.

Це стосується первинних та вторинних правових послуг. Скористатися допомогою можна не тільки у найближчому бюро правової допомоги. Про це розповіли у телеграм-каналі Міністерства інтеграції України.

Система безоплатної правничої допомоги надає певну правову допомогу. Вона може надавати наступні послуги:

Юрист та питання спадщини. Фото: Youtube
Юрист та питання спадщини. Фото: Youtube

За допомогою можна звернутися, декількома простими способами

1) прийти у найближче бюро правової допомоги у своєму місті. Адреси можна найти в інтернеті, або на сайті Міністерства інтеграції України. 2) залишити заявку на допомогу можна зателефонувавши у контактний центр правової допомоги. Всі дзвінки з мобільного та стаціонарного номерів абсолютно безкоштовні.

3)зателефонувати у Телеграм, або залишити заявку на правову допомогу при зверненні до чат-бота. У боті варто натиснути кнопку "Отримати консультацію".

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

Список всіх безкоштовних сервісів та послуг можна знайти на офіційному сайті Міністерства інтеграції України. Для внутрішньо переміщених осіб всі ці сервіси можуть надавати послуги безкоштовно. Отримання послуги буде неможливе без пред’явлення документів про статус ВПО.

Нагадаємо, портал Знай інформував, допоможуть продуктами та тимчасовим житлом: куди звертатися українцям, які потребують підтримки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, можна втратити страховий стаж та залишитись без пенсії: важливий нюанс

Також, наш портал інформував, українцям, які винаймають житло, допоможуть грошима: хто може розраховувати на виплати