Українцям нараховують виплати у розмірі від 450 гривень. Отримати гроші можуть громадяни, які пустили під свій дах внутрішньо переміщених осіб. Про це йдеться на офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у Facebook.

Українцям, які надали безкоштовне тимчасове житло переселенцям, почали перераховувати грошову компенсацію за червень. Розмір виплати – 450 гривень на місяць за одного розміщеного ВПО. На ці потреби було виділено 102 млн гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Компенсація витрат за прихисток ВПО виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України. Крім власників житла або їхніх представників, вона може надаватися орендарям житла державної або комунальної власності", - йдеться у повідомленні.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

У відомстві зазначили, що вже наступного тижня розпочнеться фінансування компенсацій за липень. Крім того, українцям нагадали, що 450 гривень виплачуються у теплий період, а під час опалювального сезону розмір компенсації зростає до 900 гривень за одного ВПО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати гуманітарну допомогу від волонтерів: українцям видають продукти, дитяче харчування та ліки.

Також наш портал інформував, переселенцям вирішили підняти виплати, але пощастить не всім: хто отримуватиме більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, є бали? В Україні для пенсіонерів вигадали цікаву систему, яка допоможе збільшити виплати.