В Україні спостерігається відчутний стрибок цін на тепличні томати. Така цінова тенденція обумовлена ​​кількома факторами, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Українські тепличні комбінати готові відвантажувати тепличні помідори не дешевше за 45-65 гривень за кілограм, що в середньому на 36% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Фахівці зазначають, що головною причиною зростання цін є скорочення пропозиції продукції. Вибірки в господарствах скоротилися, оскільки зниження середньодобових температур негативно вплинуло на процес дозрівання. Також ціни змушені підвищувати через зростання витрат на вирощування тепличних томатів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

На цей момент тепличні помідори продаються в середньому на 10% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Аналітики вважають, що цінники можуть продовжити зростати, якщо збережуться поточні умови.

В той самий час, за даними порталу "Мінфін", у супермаркетах дорожчають гриби. Так, середня вартість печериць збільшилася зі 115,17 до 137,73 гривні за кілограм.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Проте українців радує доступними цінами популярний овоч – морква. Середня вартість у супермаркетах становить 10,70 гривні за кілограм, що на 6 гривень дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові ціни на фрукти: скільки українці заплатять за сливи, яблука та виноград.

Також наш портал інформував, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Крім того, ми писали, ціни почали зростати: скільки коштуватимуть українцям огірки, буряк і перець.