В Україні за рекомендаціями США планують провести реформу, внаслідок якої тарифи на комунальні послуги можуть подорожчати. Які "сюрпризи" можуть чекати на українців, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в telegram.

Наразі побутові споживачі платять за електроенергію 2,64 гривні за кВт/год. Водночас ринкові ціни на світ – близько 8 гривень за кВт/год. Що стосується тарифів на газ, то на думку експерта, якщо їх вирішать прирівняти до європейських, українцям доведеться платити від 12 до 40-50 гривень за кубометр.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Олег Попенко вважає, що виділених 50 мільярдів гривень на субсидії, про які заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, може не вистачити на всіх українців, які потребують допомоги після підняття тарифів.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Експерт наголошує, що нові тарифи на блакитне паливо та світло потягнуть за собою зростання цін на гарячу воду та опалення, що спричинить ще більше накопичення боргів за комунальні послуги. За його словами, ситуація буде дуже складною, адже українці вже заборгували понад 110 мільярдів гривень.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram
Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не гайте часу: експерт розповів, що має зробити кожен українець до опалювального сезону.

Також наш портал інформував, які норми витрати води на одного українця та де найвищі тарифи: цифри вражають.

Крім того, ми писали, в ДТЕК назвали головну причину, яка може залишити українців без світла: "Можна не зберегти все те, що ми зробили".