Українцям безплатно встановлюватимуть двозонні лічильники, які дозволяють заощадити на спожитій електроенергії за рахунок поділу на денний та нічний тарифи. Про це йдеться на сторінці Прикарпаттяобленерго у facebook.

Споживачам встановлять розумні лічильники, які рахують спожиту електроенергію за денним та нічним тарифом. Це дасть змогу заощадити, оскільки з 23:00 до 07:00 вартість світла зменшується вдвічі.

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube
Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

У рамках програми планується замінити 25 тисяч електролічильників. Торкнеться це частини споживачів, які обслуговуються АТ "Прикарпаттяобленерго".

"АТ "Прикарпаттяобленерго" продовжує програму безкоштовної заміни приладів обліку на сучасні смарт-лічильники. Програма передбачає заміну лічильників для мешканців Богородчанської, Надвірнянської, Яремчанської, Калуської, Івано-Франківської, Долинської, Рожнятівської, Коломийської та Косівської громади", - говориться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube
Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube

Такі смарт-лічильники мають ще одну перевагу – показники автоматично передаються постачальнику послуг. Це дозволяє уникнути неточностей у платіжках та неправильних нарахувань.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українку оштрафували на 15 тисяч через скаргу на гнилу пломбу, але водоканал про це пошкодував.

Також наш портал інформував, українці скаржаться на двозонні лічильники: замість обіцяної економії - одні витрати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, менше споживаємо, але суми у платіжках не змінюються? Кому насправді вигідна економія українців на комуналці.