В Україні прогнозують зростання цін на продукт, який купує буквально кожен із нас. За словами експерта, подорожчання спровокують одразу декілька факторів.

Так, українці незабаром побачать нову вартість хліба. Насамперед це пов'язано з подорожчанням борошна та дефіцитом якісного зерна, розповів радник директора з агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" у Львові Іван Стефанишин.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube
Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

"Починаючи з хліба, тому що борошно вже на 5-7% зросло в ціні. Немає якісного зерна 1 і 2-го класів. Щоб пекти хліб, потрібне борошно з 1-2 і 3-4 класів зерна", - пояснив експерт.

Зерна для виробництва хліба не вистачає через несприятливі погодні умови та технології, тому що аграрії використовували менше добрив та захисту від пошкодження шкідниками.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

В результаті під час засіву пшениці озимої ціни на добрива різко злетіли, а у фермерів не знайшлося коштів, щоб покрити витрати.

"Хліб найближчим часом зросте в ціні, вже пішла конкуренція за якісне борошно. Далі воно посилюватиметься", - попередили українців.

Хліб у супермаркеті, фото: Знай.ua
Хліб у супермаркеті, фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, що українці можуть придбати за ціну iPhone 15: пристойні запаси їжі, три генератори і навіть нову кухню

Як повідомляв Знай.ua, сходити до супермаркету - попрощатися із зарплатою: цінники на сало, ковбасу та буженину почали стрімко зростати

Також портал Знай.ua писав, що готуйте льох, а потім пляшки: в Україні блискавично знижуються ціни на яблука та виноград