В "Укренерго" розповіли наскільки наша енергетична система зараз готова до нового опалювального сезону під час війни. У компанії заявляють, що попрацювали над посиленням інженерного захисту енергетичних об'єктів вищого рівня для того щоб захистити їх від атак росії.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів голова правління ДП Національна енергетична компанія Укренерго Володимир Кудрицький.

"Ми вже сьогодні були б готові транспортувати зимові обсяги електроенергії, під зимове споживання. Триває дуже активна, інтенсивна кампанія ремонтна і відновлювальна на електростанціях", - повідомив він.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Кудрицький також зазначив, що було значно підсилено інженерний захист всіх видів енергооб’єктів магістрального рівня в системі, для того щоб захистити електростанції від атак ворога.

"Маючи за плечима досвід минулої зими, вже навряд чи ворог може чимось нас здивувати. Тому, думаю, зиму точно пройдемо. Можуть бути складності, пов'язані з обстрілами. Але енергосистема не розвалиться, буде працювати і справимося", - наголосив він.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

На питання чи будуть загрожувати українцям тривалі відключення світла, як у минулому році, Володимир Кудрицький зазначив, що це буде залежати від характеру, масштабу й успішності атак окупантів.

"Ми не знаємо, якими будуть ці параметри, яку тактику буде застосовувати ворог. Але все, що можливо було зробити, щоб підготуватися, було зроблено. І ми продовжуємо зараз збільшувати запас міцності в енергосистемі для того, якщо навіть масовані обстріли і будуть, мінімізувати їхні наслідки", - підсумував він.