Осінь – завжди привід привести до ладу свою ділянку. Неважливо, чи це город, чи це дача, але збирати урожай та суху траву обов’язково.

Та часто громадяни вдаються для паління сухої трави на своїх ділянках. А це, за законом порушення, яке карається штрафом. Раніше паління трави не було заборонене і це ввійшло у звичку. Але, наукою доведено, що палити траву не можна, адже в цьому диму є отруйна речовина, яка шкодить навколишньому середовищу і людям. Про це пише ТСН.

Спалювання сухої трави
Спалювання сухої трави

Згідно з науковими даними, під час спалювання трави виділяється чадний газ, пестициди, радіонукліди. З листя, яке тліє взагалі виділяються речовини, які сприяють розвитку онкологічних захворювань. Окрім того, дим досить отруйний, адже у нього в складі є діоксини.

Стосовно навколишнього середовища, то вплив паління трави не менш пагубний. Під час горіння помирають всі поживні елементи у ґрунті, згорають комахи, коріння, насіння рослин. У тих місцях, де палилася трава, плодючий шар ґрунту буде здатен відновитися лише за 5 років.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

випалювання трави
випалювання трави

Паління сухої трави може призвести до стягування адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Ті, хто вирішив запалити сухе листя будуть вимушені заплатити зі своєї кишені від 3106 гривень аж до 6000 гривень. Посадові особи будуть платити за таке порушення дорожче – до 21000 гривень.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Якщо паління будо на території заповідної зони, загрожує штраф у вигляді 12240 гривень. Іноді за паління сухої трави передбачена і кримінальна відповідальність. У тому випадку, коли через паління загинули люди, громадянин буде відповідати за всіма правилами та законами.

Нагадаємо, портал Знай інформував, крути педалі, щоб скоротити строк: депутат вигадав посадити ув'язнених на велосипеди, щоб виробляти електроенергію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, пенсіонер заблукав у столиці та його оштрафували на чималу суму: чому це сталося

Також, наш портал інформував, українець побив жінку на вулиці, але в суді вирішили, що це "несерйозно": на нього чекав лише штраф