В Україні можуть забирати житлові субсидії у власників автомобілів. У якому разі з допомогою від держави доведеться попрощатися, розповіли спеціалісти Пенсійного фонду у соціальній мережі Facebook.

Згідно з правилами, субсидію можуть призначити сім'ї лише за умови, що член домогосподарства володіє одним транспортним засобом, з року випуску якого минуло понад п'ять років. Ця норма не поширюється на мопеди та причепи.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо ж на членів домогосподарства оформлено принаймні один транспортний засіб, випущений менше ніж п'ять років тому або кілька машин віком до 15 років, то житлова субсидія не призначається.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Фахівці Пенсійного фонду наголошують, що сім'я, яка володіє двома та більше автомобілями, може розраховувати на субсидію, але тільки якщо транспортні засоби були випущені 15 і більше років тому.

Варто нагадати, що в Україні змінили механізм призначення субсидії, зробивши його максимально простим. Так, громадяни можуть лише подати заяву та декларацію, а всі необхідні дані будуть зібрані ПФУ у державних реєстрах.