В Україні проводяться перевірки внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу від держави. У деяких випадках виплати можуть бути припинені. Що робити, якщо людина вважає скасування допомоги незаконною, розповіла Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

У Мінреінтеграції зазначають, що вже були випадки, коли внутрішні переселенці не погоджувалися з рішенням позбавити їх допомоги на проживання. Не виключено, що під час перевірки могли припуститися помилки, тому при сумніві ВПО можуть звернутися до територіальних органів соцзахисту.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

"Якщо не згодні з їх рішенням - звернутися до Національної соціальної сервісної служби, а також зателефонувати на гарячу лінію 15-48 до нас у Мінреінтеграції. Ми проконсультуємо і допоможемо у кожній справі", - пояснила міністр.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Водночас в уряді працюють над питанням розширення числа одержувачів допомоги на проживання. Незабаром виплати матимуть змогу отримувати українці, які повертаються додому з-за кордону. Крім того, можуть посилити допомогу для найбільш незахищених категорій ВПО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переселенцям вирішили підняти виплати, але пощастить не всім: хто отримуватиме більше.

Також наш портал інформував, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, є бали? В Україні для пенсіонерів вигадали цікаву систему, яка допоможе збільшити виплати.