З поверненням довоєнного оподаткування для підприємців, у мережі почала ширитись інформація про те, що рахунки звичайних українців почали блокувати фінансовим моніторингом.

Фінмоніторинг це комплекс заходів, спрямований на виявлення та перешкоджання незаконному грошовому обігу. Також таким чином виявляють тих, хто ухиляється від сплати податків.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Наприклад, якщо людина отримує зарплату "в конверті" або гроші за свої послуги на особисту банківську картку, а не на картку ФОП - ці гроші викликають запитання щодо їх легальності.

Тобто платіж з карти такої людини на суму, що перевищує її 3-4 місячний офіційний дохід, може бути зупинений фінмоніторингом, який вимагатиме документальне підтвердження законності походження грошей.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

За порушення фінансового моніторингу українцям доведеться сплатити шттраф у розмірі 85 тис гривень.

Як уникнути блокування картки розповідає львівський адвокат Олександр Моргун.

Він зазначає про те, що в таком випадку необхідно знати, що потрібно вказувати у призначенні платежу.

Переказ коштів, скріншот: YouTube
Переказ коштів, скріншот: YouTube

"Запам’ятай, не оподатковуються надходження на твою картку, якщо в призначенні платежу вказано, що це надходження від родини; що це безповоротна фінансова допомога або повернення боргу; або продаж вживаної речі. Все інше підлягає оподаткуванню." - пояснює фахівець.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Monobank придбав новий сервіс: що зміниться для клієнтів

Раніше портал Знай інформував, "Жити без грошей...": у "Ощадбанку" українцям із заблокованими картками запропонували нову послугу

Також наш портал повідомляв, українець втратив більше 100 тис гривень через "Приватбанк": "Яка розумна людина там сидить..."