Українці готуються до важкої зими та можливих відключень електроенергії. Водночас деякі експерти говорять про ймовірне підвищення тарифу на світло. Що чекає на населення майбутньої зими, розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Глава Міненерго збільшення тарифів на електропостачання для побутових споживачів наразі не обговорюється. До кінця зими українці платитимуть 2,64 за кВт/год.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

"Ми продовжуватимемо дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється", - заспокоїв українців чиновник.

Введення графіків відключення електроенергії не планується, але вони можливі, якщо ворог атакує енергосистему. Однак довго сидіти без світла українці не будуть, оскільки енергетики підготувалися до всіх можливих сценаріїв.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Вимкнення електроенергії, Київ. Фото: скриншот youtube
Вимкнення електроенергії, Київ. Фото: скриншот youtube

"Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання, – це атаки ворога. Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони будуть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували і минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією", - наголосив міністр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в "Укренерго" закликали запасатися генераторами: "Ми маємо бути готові".

Також наш портал інформував, платіжки за світло не висмоктуватимуть останні гроші: українцям розповіли, як втрачати менше.

Крім того, ми писали, неприємний подарунок під ялинку: експерти вважають, що підвищення тарифів на світ вже не за горами.