В Україні почали фіксувати зростання цін на цибулю через різке підвищення попиту з боку оптових компаній та роздрібних мереж. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Багато українських фермерів почали відвантажувати цибулю за ціною не менше 9-15 гривень за кілограм, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Аналітики пов'язують зростання цін із високою торговельною активністю оптових компаній, які почали закладати продукцію на зберігання.

Ціна на цибулю, скріншот: Youtube
Ціна на цибулю, скріншот: Youtube

Прогнозується, що дана цінова тенденція має тимчасовий характер, оскільки збирання цибулі в господарствах продовжується і пропозиція продукції до середини жовтня утримуватиметься на високому рівні.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Водночас у супермаркетах почали зростати ціни на помідори. За даними Мінфіну, середній цінник на червоні помідори зріс з 39,05 до 58,34 гривні за кілограм. Рожеві помідори злетіли в ціні одразу на 30 гривень – з 37,58 до 67,60 гривні за кіло. Помідори вершка в середньому коштують 45,00 гривні за кіло, що дорожче майже на 9 гривень.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Картопля поки що залишається доступною для гаманців українців. Середній цінник у супермаркетах утримується на рівні 10 гривень за кіло, що на 2 гривні дешевше, ніж минулого місяця. Водночас молода картопля трохи подорожчала – з 12,86 до 17,50 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни почали зростати: скільки коштуватимуть українцям огірки, буряк і перець.

Також наш портал інформував, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, макарони, вершкове масло та яйця: нові ціни вдарять по гаманцях українців.