На початку літа українцям підняли ціни на електроенергію. Потім намагалися підвищити тарифи на воду, але невдовзі рішення скасували в уряді. Які тарифи чекають на українців у жовтні, повідомляє "24 канал".

У жовтні ситуація з тарифами на комунальні послуги має залишатися стабільною.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Скільки доведеться платити за світло

Для населення встановлено єдиний тариф 2,64 гривні за кВт/год. В уряді запевнили, що до кінця зими цінники підіймати не планують. Втім, цієї вартості не вистачає, щоби покривати витрати на підтримку роботи енергосистеми. За оцінками експертів, економічно обґрунтований тариф для населення – близько 5 гривень за кВт/год.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Скільки заплатимо за воду

Регулятор неодноразово наголошував на дефіциті коштів через несправедливі тарифи на водопостачання та водовідведення. Цінники намагалися підняти цього літа, але в уряді такий крок розкритикували. У жовтні цінники на воду залишаться на колишньому рівні.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Що буде з тарифом на газ

Близько 98% українців є клієнтами Нафтогазу, який встановив ціни на блакитне паливо на рівні 7,96 гривні за куб. Цей тариф діятиме до кінця опалювального сезону, тобто у жовтні чекати змін не варто. Інші постачальники, швидше за все, також не змінюватимуть тариф на газ для побутових користувачів.

Раніше портал Знай повідомляв, деяким українцям можуть списати борги за комунальні послуги: кому пощастить.

Також наш портал інформував, заплати за комуналку та окремо за квитанції: "Ощадбанк" залазить до кишень українців.

Крім того, ми писали, платіжки за світло не висмоктуватимуть останні гроші: українцям розповіли, як втрачати менше.