Кабінет Міністрів проінформував про податки на деяку неурядову фінансову допомогу.

Міністерством інтеграції на чолі з Іриною Верещук було обговорено оподаткування міжнародних грантів. Міжнародні організації часто видають підприємцям гранти на відкриття бізнесу, або на інші цілі, обумовлені ситуацією. Про те, які види допомоги обкладаються податками, оприлюднили в ДПС.

Обмін грошей. Фото: скрін youtube
Обмін грошей. Фото: скрін youtube

До Міністерства інтеграції надходять звернення від представників міжнародних організацій щодо отримання податків від грантів. Гранти отримали фізичні особи підприємці: на поновлення бізнесу, відновлення бізнесу, будівництва та житла для внутрішньо переміщених осіб.

Дохід у вигляді гранту не є результатом господарської діяльності підприємства, тому він є об’єктом оподаткування. Оподатковується грант за загальними правилами української системи оподаткування.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Тобто, грошові надходження, які надходять у вигляді гранту підлягають оподаткуванню. І той підприємець, який його отримає має заплатити податок. Цей податок буде становити 18% від суми гранту, та військовий збір у розмірі 1,5%.

Податки в Україні, кадр з відео
Податки в Україні, кадр з відео

Гранти будуть включені до загального річного доходу фізичної особи підприємця, і буде відображатися як іноземний дохід. Підприємець зобов’язаний подати декларацію за результатами податкового року, після того, як сплатить усі необхідні податки.

Тож, з вищесказаного стало зрозуміло, що іноземні гранти це не просто кошти, які відразу поступають підприємцям для різних цілей. За ці кошти потрібно платити податки, так як зазвичай за дохід. Тому не варто дивуватися, що під час отримання гранту доведеться віддати частину коштів на оплату податків.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям пропонують нову допомогу: хто зможе отримувати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога переселенцям у вересні: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву щодо виплат

Також, наш портал інформував, як отримати нову допомогу: українським біженцям за кордоном полегшили життя