Українські біженці, які повертаються з-за кордону додому зможуть отримувати фінансову допомогу від держави.

Про це в ефірі телемарафону повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Чиновниця повідомила, що за результатами наради 12 вересня, готуються зміни до урядової постанови щодо можливості поновити виплати тим, хто їх втратив.

Зокрема на виплати зможуть претендувати ті українці, які через війну в=були вимушені залишити Україну, а зараз повертаються додому.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

"До прикладу, людина виїхала з Маріуполя відразу у 2022 році у Європу і проживала там, хоче повернутися, і таким людям також будуть нараховувати виплати. Ми хочемо, щоб люди повертались і знали, що можуть тут розраховувати на допомогу від держави", – повідомила Ірина Верещук.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Усі питання із новою виплатою мають вирішити до кінця вересня.

У той же час міністр запевняє, що наразі відносно невеликій кількості людей скасовують виплати ВПО через порушення правил їх отримання.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

"Національна сервісна служба за першу декаду вересня провела 1531 перевірку фактичного місця проживання ВПО і як результат цих перевірок – 80% зберегли свої виплати. Тобто лише близько 300 людям такі виплати не будуть далі виплачувати", – зазначила Верещук.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розпочалася реєстрація на нову грошову допомогу для українців: хто може подати заявку.

Також наш портал інформував, українським школярам безкоштовно роздаватимуть ноутбуки та планшети: хто може отримати девайси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у МВС попередили про фейкові благодійні фонди: крадуть дані українців під приводом виплат.