Урядом були систематизовані виплати внутрішньо переміщеним особам.

Після цього відразу виявили низку порушень, через які деяким ВПО виплати будуть скасовані. Нововведення означають, що для частини переселенців автоматично продовжили виплати, а для деяких скасували. Про підстави для поновлення виплат повідомили на порталі держпослуг iGov.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Причини для поновлення виплат

1) у випадку, коли громадянина не було на місці фактичного проживання, комісія може приймати рішення про поновлення соцвиплати для ВПО. При позитивному рішенні комісії, соціальні виплати поновляться через два місяці

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

2) якщо громадянин перебував в складних життєвих обставинах та не з'явився протягом 3 днів до Совбесу, то при зверненні до комісії, виплати можуть бути поновлені з наступного місяця від того, коли були припинені.

3) в разі припинення виплат за даними Мінфіну, то можна пройти верифікацію в тому випадку, коли порушення були усунені

4) якщо виплати були припинені через відсутність довідки ВПО, то поновити можна після отримання документа.

5) відновити виплати ВПО можна поновити, якщо громадяни повертаються з-за кордону.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Як поновити

Необхідні документи: довідка про взяття на облік ВПО (копія для надання органу, оригінал для пред'явлення), рахунок в банку "Ощадбанк" та відповідна заява. Для поновлення необхідно взяти пакет документів та подати до органу соцзахисту. Заявка буде розглядатися протягом 15 днів, після чого будуть засвідчені умови прожиття.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, держава затримує виплати: коли люди отримають гроші за вересень

Раніше портал Знай інформував, допомога на проживання: в Україні розширять перелік отримувачів

Також наш портал повідомляв, українцям пропонують нову допомогу: хто зможе отримувати