Українці, які через повномасштабне вторгнення вимушено залишили свої домівки та стали внутрішньо переміщеними особами, мають право на грошовы виплати від держави.

Гроші, скріншот з відео "Youtube"
Гроші, скріншот з відео "Youtube"

Допомога на проживання для ВПО – один з найбільш важливих інструментів для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Грошові виплати передбачають:

  • 2 тис. грн для осіб від 18 років;
  • 3 тис. грн для дітей (до 18 років) та осіб з інвалідністю.

Ці гроші виплачуються щомісячно.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Чимало переселенців зіткнулися з проблемою нарахування виплат ВПО. Гроші мали прийти ще кілька тижнів тому, але поки що на картках нічого немає.

У Мінсоцполітики зазначають, що найголовнішою причиною затримок є технічні проблеми.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Про це повідомили у Мінсоцполітиці.

Тобто усі українці, які мають право на отримання виплат, їх 100% отримають. Просто через технічні проблеми можуть відбуватися певні затримки.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

При цьому в міністерстві запевнили, що всім, хто має право на таку допомогу, але не отримав її, кошти надійдуть у другому виплатному періоді, тобто 28 вересня.

Загалом держава спрямувала 5,8 млрд грн на допомогу переселенцям.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, для ВПО грядуть перевірки: що потрібно знати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, жінки, які постраждали від війни можуть отримати грошову допомогу: вже приймають заявки

Також наш портал інформував, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутися до України