В Україні певним чином розширять перелік осіб, які матимуть змогу отримувати грошову допомогу на проживання. Ідеться про українців, які якийсь час прожили за кордоном і вирішили повернутися.

Відповідну заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" зробила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

В уряді готують зміни, які дозволять розширити перелік осіб, які матимуть змогу отримувати виплати ВПО. Так, на грошову допомогу зможуть розраховувати українці, котрі повертаються додому з-за кордону.

"До прикладу, людина виїхала з Маріуполя відразу у 2022 році у Європу і проживала там, хоче повернутися, і таким людям також будуть нараховувати виплати. Ми хочемо, щоб люди повертались і знали, що можуть тут розраховувати на допомогу від держави", - зазначила Ірина Верещук.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Зазначається, що всі нюанси нововведення ще обговорюються, але попередньо виплати українцям, які повернулися з-за кордону, призначатимуться через 15-30 днів після приїзду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допомога для всіх категорій українців: як отримати продуктові набори, ліки та інші життєво важливі речі.

Також наш портал інформував, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутись в Україну.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.