Цього року росія почала атакувати енергетичні об'єкти в Україні раніше. 21 вересня окупанти обстріляла енергетичну станцію у Рівному. Тож багатьох українців не на жарт лякає настання холодів та тривалі відключення світла.

Багато експертів почали висловлювати свої припущення про те,чи буде ця зима такою ж складною, як і минулорічна.

Українці без світла, NurPhoto
Українці без світла, NurPhoto

Так, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив про те, що у найближчі кілька місяців усе буде залежати від нащої системи ППО. Якщо ворожі ракети та дрони будуть знищувати у повітрі, то українці залишаться зі світло у майбутньому опалювальному сезоні.

"Якщо зараз вивести за дужки ракетні або дронові обстріли, то, в принципі, ми повинні пройти зиму нормально. Без таких глобальних викликів, які були минулої зими. Але якщо ввести сюди обстріли, то виникають питання. Тому що не зрозуміло, в який спосіб усе це відбуватиметься", - заявив Сахарук.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Експерт зазначає про те, що станції та трансформаторні підстанції можуть не витримати прильоту дронів та ракет, тож у енергетичній системі можуть виникнути серйозні наслідки.

"Тому тут, скажімо так, на стороні ППО завдання збивати по максимуму все, що буде летіти на наші енергетичні об'єкти. Тому що можна банально не зберегти все те, що ми зробили як енергетики за останні шість місяців", - додав виконавчий директор ДТЕК.

Нагадаємо, тарифи на світ: скільки заплатять українці у вересні.

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також, в "Укренерго" дали поради, до яких треба прислухатися зараз, щоби не мерзнути без світла взимку.