З 24 лютого 2022 року багато українців були змушені покинути свої домівки через військові дії та переселитися у інші міста.

Вони отримали статус внутрішньо переміщеної особи та мають право отримувати виплату від держави. Виплати для ВПО – фінансова допомога, яка надходить на банківський рахунок кожного місяця згідно з місцем проживання громадянина.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Міністерство соціально політики повідомляло, що з 1 вересня 2023 року змінилися дати виплати ВПО. З цієї будуть виплачуватися виплати 15 та 28 числа кожного місяця.

Бюджетні кошти ВПО виплачуються Ощадбанком кожен місяць, на основі рестру внутрішньо переміщених осіб.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон
Показати ще

Якщо виникають затримки та кошти не надходять в указані числа, то це, скоріш за все, технічні проблеми, які будуть усунуті найближчим часом. У більшості випадків, виплати проводяться регулярно.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Перед приходом коштів на спеціально оформлені картки, проводяться три етапи. Перше – подання заявки, яке робиться в особистому порядку через ЦНАП, або онлайн через додаток Дія.

Друге – Міністерство соціальної політики проводить обробку реєстрів. Третій, заключний етап – видача коштів на картку користувача. Як тільки Міністерство соціальної політики перерахує кошти в банк, банк відразу ж має перерахувати на картки ВПО.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Варто нагадати що з 1 серпня цього року допомогу для ВПО було продовжено ще на півроку. Тобто вона буде діяти до січня 2024 року. З цього періоду допомога буде продовжувати виплачуватися для внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні. Для продовження виплат ніяких дій громадянам проводити не треба, вони продовжуються автоматично.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ООН допоможе українцям пережити зиму: кому буде надана допомога

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога переселенцям у вересні: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву щодо виплат

Також, наш портал інформував, як отримати нову допомогу: українським біженцям за кордоном полегшили життя