Українці можуть отримати грошову допомогу близько 10 тисяч гривень від Unicef. На фінансову підтримку можуть претендувати біженці, які перебувають у Чехії. Умови отримання виплат повідомляється на офіційному сайті Unicef.

Українські біженці, які отримали тимчасовий захист у Чехії, можуть претендувати на фінансову допомогу у розмірі 6600 крон щомісяця, що еквівалентно 10 тисяч гривень. Програма підтримки розрахована на дітей віком до 17 років з інвалідністю.

Біженці. Фото скрін з Youtube
Біженці. Фото скрін з Youtube

Опікуни та дитина обов'язково повинні мати українське громадянство та мати тимчасовий притулок у Чехії. Зазначається, що на момент подання заяви на допомогу батьки з дитиною мають перебувати в країні та проживати разом.

Біженці з України, скріншот: Youtube
Біженці з України, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Щомісячні виплати у розмірі 10 000 гривень нараховуватимуться до березня наступного року – до періоду поки що діє статус захисту українців у країнах ЄС. Допомога може бути продовжена за умови перегляду терміну захисту.

Докладніше дізнатися про програму підтримки від міжнародної організації Unicef, а також заповнити анкету для отримання виплат можна за цим посиланням.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, українським сім'ям виплатять по 1000 доларів: хто і як може подати заявку на допомогу.

Також наш портал інформував, громадяни, у яких невеликий дохід можуть отримати допомогу: які категорії зможуть отримати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.