Останнім часом в Україні активно дешевшає одна з найпопулярніших круп – гречка. Директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" академік НААН Юрій Лупенко зазначив, що ціни почали різко знижуватися завдяки новому врожаю.

Зараз крупа в 2,1 рази дешевша за максимальну ціну, яка була на рівні 96,0 грн/кг у серпні 2022 року. Втім, здешевлення гречки триває до сьогодні, а за прогнозом Юрія Лупенка, може спостерігатися й надалі.

Гречка. Фото: Youtube
Гречка. Фото: Youtube

Українцям розповіли, що динаміка споживчих цін відповідає прогнозам, а причин для різкого зростання цього року немає.

"Певний потенціал зростання традиційно мають продукти переробки та тваринництва, більш залежні від енергетичних та сировинних факторів, тоді як ціни на овочі та фрукти, швидше за все, продовжать зниження у вересні і, можливо, у жовтні", - сказав Лупенко.

Також варто відзначити здешевлення інших видів круп. Довгий рис порівняно з минулим місяцем впав у ціні з 78,07 грн/кг до 72,42 грн/кг, а круглий – з 82,21 грн/кг до 80,25 грн/кг.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Ціни на рис, Мінфін
Ціни на рис, Мінфін

А ось ціни на пшоно радують своєю стабільністю. У середньому в супермаркетах крупа коштує 33,90 грн/кг.

Ціни на пшоно, Мінфін
Ціни на пшоно, Мінфін

Нагадаємо, запаси на зиму робити ще рано? Які ціни на продукти українці побачать ближче до жовтня

Раніше ми писали про те, як у супермаркетах порушують права: що заборонено робити касирам

Як повідомляв Знай.ua, на м'ясо у вересні доведеться розщедритися: українцям показали нові ціни на свинину та сало в супермаркетах