Економіка України перебуває у далеко не найкращій формі і низка факторів говорить про те, що курс долара зростатиме. Цю тенденцію вже можна спостерігати в обмінниках і вона продовжиться у 2024 році. Про це заявив економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ в ефірі подкасту "Курс на завтра".

Україна продає за кордон товарів відчутно менше, ніж купує – експорт упав на 15%, а імпорт став вищим на 20%. Експерт оцінює ситуацію, що склалася як катастрофу для економіки.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

"Все триматиметься на гривні. Подивіться, що відбувається з економікою, це можна назвати одним словом - катастрофа. Експорт упав на 15% за півроку, а імпорт зріс на 20%", - констатував Олексій Кущ.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

За його словами, за підсумками 2023 року очікується "торгова дірка" у 20 млрд доларів, яку доведеться якось закривати.

"Торгова діра за підсумками року у нас буде приблизно 20 млрд доларів. Це ж треба чимось закривати, якимись грошима", - зазначив експерт.

Прогнозується, що 2024 рік буде "цікавим" з економічної точки зору, а зростання курсу, яке вже спостерігається в обмінниках, продовжиться.

Раніше портал Знай повідомляв, гривня може ослабнути: у Мінфіні розповіли, що буде з курсом долара.

Також наш портал інформував, українцям дозволили купувати валюту онлайн: як скористатися послугою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "старі" долари - ще півбіди: українцям підсовують фальшиву валюту, які купюри підробляють частіше.