В Укренерго закликають представників бізнесу готуватися до тривалого вимкнення електроенергії. У компанії заявляють про те, що такий ризик пов'язаний із тим, що всі великі ТЕС і ГЕС були сильно пошкоджені масованими російськими атаками.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

У компанії зазначають про те, що за літо вдалося відновити пошкоджені російськими атаками магістральні мережі, однак із великими ТЕС і ГЕС ситуація інша.

Ці об'єкти потребують важких і тривалих ремонтів, тож в "Укренерго" сумніваються в тому, що їм вдасться їх відновити до початку опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Тому представників бізнесу попереджають про те, що ця зима може виявитися такою ж важкою, як і у минулому році.

"Важливо, щоби споживачі також підготувалися, бізнес у тому числі. Всім, хто має можливість придбати автономні джерела живлення – генератори, акумулятори – важливо це зробити", - зазначає Кудрицький.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Він повідомив про те, що бізнесу також варто замислитися над використанням імпортованої електроенергії, адже вона буде виходити дешевше, ніж виробляти її генератором.

"Ще раз хочу підкреслити: негативні сценарії – це не факт і не точний прогноз, це ризики, до яких ми всі маємо бути готові", - зазначив голова правління НЕК "Укренерго".

Раніше портал Знай повідомляв, "Не повинно бути ілюзій": українців попередили про проблеми з теплом та електроенергією взимку.

Також наш портал інформував, до 16 годин без світла: експерти прогнозують неминучий блекаут цієї зими

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.