Куріння стане справжньою розкішшю для українців, оскільки в 2024 році відбудеться нове підвищення акцизів на тютюнову продукцію. Навіть найдешевші сигарети в середньому коштуватимуть 86 гривень за пачку і це скромні підрахунки, які не включають інших факторів подорожчання.

Про те, що традиційне підвищення акцизів планується і наступного року, свідчить проєкт держбюджету-2024, текст якого опублікував нардеп Ярослав Желєзняк у своєму telegram.

Цигарковий кіоск. Фото: скрін youtube
Цигарковий кіоск. Фото: скрін youtube

У документі пропонується збільшити специфічну ставку акцизу на сигарети з фільтром та без фільтра у 2024 році на 20% – з 1 567,64 гривні до 1 881,17 гривні за 1000 штук. Водночас мінімальне податкове зобов'язання щодо сплати акцизу зросте на ті ж 20% - з 2 097,12 гривні до 2 516,54 гривні за 1000 штук.

тютюновий кіоск, ілюстративне фото з відкритих джерел
тютюновий кіоск, ілюстративне фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Так, якщо зараз пачка "бюджетних" вітчизняних цигарок коштує в середньому 72 гривні, то вже наступного року вона подорожчає щонайменше на 14 гривень і коштуватиме 86 гривень. Пачка сигарет середнього сегмента подорожчає щонайменше на 15 гривень і коштуватиме в середньому 92 гривні.

Цигарки преміум-класу "потішать" гаманці курців ще сильніше - середній цінник підскочить із 92 гривень до 110 гривень за пачку, тобто мінімум на 18 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети переписали ціни на вино, пиво та горілку: який алкоголь у вересні обійдеться дешевше.

Також наш портал інформував, в Україні злетять ціни на курятину та яйця: експерт назвав головні причини подорожчання популярних продуктів.

Крім того, ми писали, українців попередили про подорожчання молока восени: що провокує зростання цін.