В Україні діє солідарна пенсійна система, але невдовзі може з'явитися і новий вид пенсій, який допоможе покращити матеріальний стан громадян після виходу на заслужений відпочинок. Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook написала голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Накопичувальна пенсійна система на слуху українців уже не перший рік. Проте в уряді не відмовилися від ідеї запровадження нового виду пенсій та активно працюють у цьому напрямі, залучаючи міжнародних експертів.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Ми дуже скрупульозно працюємо над накопичувальною моделлю. І консультують нас у цьому провідні міжнародні організації, які мають велику експертизу, у тому числі Світовий банк", - зазначила чиновниця.

Оксана Жолнович не називає терміни запровадження накопичувальних пенсій, але зазначає, що це крок, який необхідно зробити, щоб українці після виходу на заслужений відпочинок жили краще.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Накопичувальна система дасть українцям важливий інструмент – людина накопичуватиме на свою власну пенсію, і ці гроші ніхто, крім неї самої, отримати не зможе. Це – один із вагомих кроків до гідної пенсії для наших громадян", - додала Оксана Жолнович.

Раніше портал Знай повідомляв, додадуть по 200 грн: пенсіонерам допомогли перетворити "запасний" стаж на справжні гроші.

Також наш портал інформував, можна навіть із дивана не вставати: як дистанційно відновити пенсійне посвідчення.

Крім того, ми писали, одна помилка і прощай субсидія: українцям нагадали, за що можуть забрати допомогу.