В "Укренерго" повідомили, що у вересні вдалося стабілізувати ситуацію у енергосистемі. Таким чином, для українців до жовтня міяця не має виникати проблем із забезпеченням електроенергії.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Про це голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На вересень і жовтень ми не прогнозуємо якихось проблем із покриттям споживання. Електроенергії зараз вистачає в системі. Звісно, якщо в ці місяці не буде масованих обстрілів", – заявив очільник.

Однак, ГУР Міноборони попереджає про те, що ризик масованих обстрілів енергетичних об’єктів восени залишається високим.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"На жаль, ми маємо негативний досвід минулої зими, але це дає нам змогу підготуватися до можливих російських атак. Ми всі – і ППО, і енергетики, і українці – знаємо, чого чекати від ворога", – зазначив голова Укренерго.

Кудрицький повідомив, що через небезпеку атак на енергосистему, "Укренерго" готує резервні схеми живлення споживачів, запас матеріалів, обладнання для того, щоб швидко лагодити пошкоджені мережі та станції.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

Однак голова правління порадив українцям вже готувати на листопад генератори, утепляти житло та шукати найближчі пункти незламності, адже ракетні удари можуть бути непередбачуваними.

"Прості речі, які допоможуть почуватися більш впевнено. Не факт, що обстріли будуть такими ж масованими, як минулого року, але готовими треба бути до найгіршого"- зазначає Кудрицький.

Нагадаємо, тарифи на світ: скільки заплатять українці у вересні.

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також, в "Укренерго" дали поради, до яких треба прислухатися зараз, щоби не мерзнути без світла взимку