Минулого року цінники на овочі били усі рекорди. Чого чекати на українців у 2023 році, розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За словами чиновника, різких стрибків цін на овочеву продукцію, які фіксувалися минулого року, не повинно бути. Він зазначив, що аграрії центральних, західних, навіть північних регіонів країни почали системно вирощувати овочі та продукції достатньо, щоб стримати подорожчання.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Водночас не виключаються сезонні коливання цінників, оскільки немає впевненості, що вирощені овочі зможуть зберегти до весни через нестачу відповідної інфраструктури.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Овочів цього року ми виростили в достатній кількості. Інше питання чи зможемо ми їх зберегти, бо інфраструктури для зберігання врожаю до весни не вистачає і вона не може з'явитися дуже швидко. Тому сезонні коливання цін на овочі все ж можуть бути", - наголосив Тарас Висоцький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лише 12 гривень за кіло вітамінів: українців порадували зниженням цін на яблука та виноград.

Також наш портал інформував, українців попередили, що вітчизняний сир може зникнути з полиць супермаркетів: які причини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні злетять ціни на курятину та яйця: експерт назвав головні причини подорожчання популярних продуктів.