Багато громадян хвилюються, чи буде нараховуватися субсидія, якщо за комунальні послуги платить інша людина, або особовий рахунок відкритий на іншого громадянина.

Пенсійний Фонд України розповів, чи можна оформити субсидію на комунальні послуги, якщо особові рахунки оформлені на іншу людину. Навіть, якщо людина не проживає за адресою, субсидію оформити можна, це ніяк не вплине на її оформлення.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У Пенсійному Фонді України зазначили, що субсидія призначається на одну людину, яка оформлена в житловому домогосподарстві.

По сплаті на житлово-комунальні послуги рахунок може бути відкритий на кого завгодно, тобто не має значення хто сплачує за них. На оформлення та виплату субсидії це не вплине ніяк.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Також Пенсійний Фонд пояснив, що навіть якщо людина отримує соціальну допомогу, ці виплати не враховуються у склад загального доходу домогосподарства.

Для того, щоб оформити субсидію варто звернутися до Пенсійного Фонду України.

Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"
Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"

З 1 грудня 2022 року саме там оформляють субсидії. Оформлюється вона одноразово, а в подальшому розраховується та переглядається кожного року до настання опалювального сезону. Окрім того, можна встановити мобільний додаток Пенсійного Фонду України та оформити субсидію там в два кліки. Якщо немає можливості звернутися до ПФУ, можна звертатися з цього питання до ЦНАПу, вони також мають повноваження в оформленні субсидії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидій: кому не можуть перерахувати її автоматично

Раніше портал Знай інформував, субсидію не дали: важлива заява Пенсійного фонду

Також наш портал повідомляв, українцям нагадали про нові умови оформлення субсидії: що потрібно знати