До початку зими залишаються лічені місяці і незабаром українці почнуть інтенсивніше звертатися за субсидіями, щоби пережити опалювальний сезон. У пресслужбі Міністерства соціальної політики нагадали про нові умови оформлення допомоги.

Насамперед українцям нагадали, що з питань житлової субсидії більше не потрібно звертатися до Управління соцзахисту. Прийом громадян для призначення та інших уточнень щодо субсидій проводять органи Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Разом з тим громадяни можуть подати заяву на отримання субсидії в онлайн-режимі. Для цього можна використати:

  • портал "Дія";
  • веб-портал електронних послуг ПФУ;
  • мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Водночас залишилася можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу місцевої ради відповідної територіальної громади та посадових осіб ЦНАП", - інформують у відомстві.

Крім того, українцям нагадують, що за соціальною підтримкою можна звернутись до будь-якого відділення ПФУ, незалежно від місця проживання.

Раніше портал Знай повідомляв, що українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.