Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що громадяни України, які працювали офіційно та встигли накопичити понаднормовий стаж, можуть отримати за нього доплату.

Важливо знати, чого залежить доплата до пенсії за понаднормовий стаж і яких умовах проводиться перерахунок пенсій особам, продовжують працювати.

Відповіді на ці питання надала заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області Лариса Діка.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

За її словами, за кожен повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам та 30 рокам жінкам пенсія за віком збільшується на 1%, але не більше ніж на 1% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Наразі розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, становить 2093 грн. Отже, максимальний розмір доплати – 20,93 грн.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У той же час, якщо у пенсіонера понад обов'язкову норму страхового стажу є ще 10 років "в запасі", то його доплата становитиме вже 209,30 грн.

Також слід зазначити, що право на доплату за понаднормовий стаж пенсіонери мають після звільнення з роботи. Якщо ж пенсіонер продовжує працювати, йому перераховуватимуться виплати кожні два роки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам провадиться з урахуванням стажу після попереднього призначення (перерахунку) пенсії або з урахуванням стажу та заробітної плати після попереднього призначення (перерахунку) пенсії.

Нагадаємо, вихід на пенсію у 55 років: хто з українців має право і що для цього потрібно.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам дали три місяці: хто не встигне - втратить виплати.

Також, як вийти на пенсію у 60 років, якщо не вистачає стажу: у ПФУ назвали варіанти дій.