З 1 жовтня в Україні перерахують житлові субсидії на опалювальний сезон. Деяким громадянам доведеться наново подати заяви на допомогу, але більшості їх перевизначать автоматично. Про це повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

З 1 жовтня до 30 квітня призначається субсидія на опалювальний сезон. Українцям, які отримували субсидії влітку, допомогу буде перепризначено автоматично. Також подавати заявку не потрібно тим, хто отримав так звані нульові субсидії.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

"У жовтні 2023 року буде проведено розрахунок житлової субсидії на опалювальний період 2023 – 2024 років. Розрахунок субсидії буде проведено в автоматичному режимі (без звернення громадян) для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії склав 0,00 грн", - поінформували українців.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

У Пенсійному фонді зазначили, що заяву та декларації для призначення субсидії на тверде та рідке побутове паливо слід подати до кінця календарного року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, будинок порожній, але люди зареєстровані: юристка підказала, як українській родині "вибити" субсидію.