Чимало українців досягли пенсійного віку та продовжили працювати за кордоном, у тому числі у Польщі. У ПФУ відповіли, як зараховуватимуть стаж у тому випадку, коли настане час виходити на заслужений відпочинок.

У Пенсійному фонді України заявили, що польський стаж роботи буде враховано при призначенні пенсії в Україні, оскільки між країнами є угода, яка була підписана ще у травні 2012 року.

"Тобто, якщо людина має страховий стаж в Україні та працювала в Польщі, то для визначення права на призначення пенсії такі стажі підсумовуються", - відповіли у ПФУ.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

У ПФУ навели конкретний приклад: якщо людина 25 років працювала в Україні та 5 років – у Польщі, вона має право на призначення пенсії за віком в Україні, оскільки у 2023 році для виходу на пенсію у 60 років їй необхідно мати не менше 30 років страхового стажу.

Популярні новини зараз
Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Українцям також нагадують, що йдеться лише про офіційне працевлаштування у Польщі, зі сплатою всіх податків та отриманням документів. Їх, до речі, потрібно зберегти на підтвердження стажу.

"Згідно з положеннями Угоди, кожна з країн розраховує розмір пенсії, відповідно до норм свого національного законодавства, за стаж, набутий на її території", - додали у відомстві.

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, неповний робочий день: чи нараховують повний стаж українцям, які працюють на півставки

Раніше ми писали про те, як оформити "розстрочку" на борги з комуналки: інструкція для українців

Як повідомляв Знай.ua, 8500 на сім'ю протягом 6 місяців: хто може отримати