Для українців зі статусом ВПО запустили нову програму від Helvetas Swiss Intercooperation, завдяки якій можна виграти мікрогрант на суму 130 тисяч гривень.

Метою проекту є підтримка підприємців, щоб вони змогли розпочати чи відновити власну справу. У пріоритеті українці, які втратили джерело доходу і стали ВПО після 24 лютого 2022 року, повідомили в Мінреінтеграції.

Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube
Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube

Гранти у розмірі 130 000 грн виділять самозайнятим особам та ФОП із Дніпропетровської та Харківської областей. Які пріоритети в критеріях учасників:
  • якщо вони втратили джерела регулярного прибутку;
  • сталі ВПО після початку повномасштабного вторгнення;
  • мають фінансову та соціальну вразливість, зокрема, одноосібно виховують дітей, є ветеранами чи представниками національних меншин, мають інвалідність, виховують трьох і більше неповнолітніх дітей тощо.

Обиратимуть підприємців, які займаються будівельними та ремонтними роботами, автосервісом, сферою краси, грумінгоми ветеринарними послугами, закладами швидкого харчування, швейною справою, креативною сферою, Digital-напрямками, плодоовочівництвом, роздрібною торгівлею та продажем в Інтернеті.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Отримані гроші можна витратити на речі, які потрібні для бізнесу – на закупівлю матеріалів, оплату послуг, оренду, ремонт, зарплату працівникам тощо. Організація забороняє витрачати грант на виплату боргів, податків, купувати паливо чи будувати новий об'єкт для бізнесу.

Заявки на участь у конкурсі потрібно подати за цим посиланням до 17 вересня 2023 року.